Viktig information till våra medlemmar!

A-kassornas IT-miljöer och system är stängda sedan tidigt i fredags av säkerhetsskäl efter cyberattack. De kommer att vara fortsatt stängda också under måndagen. Detta innebär att vi även under måndagen kommer att ha svårt att svara på mer än allmänna frågor via telefon och e-post. Vi kommer dock att ha telefonerna öppna Kl.09.30-11.00 och 13.00-15.00 under måndagen.

HRAK har ingen informationsförlust med anledning av attacken. Systemen har stängts ned av säkerhetsskäl och för att förhindra eventuell skada/avvärja hot. Planen är att så fort som möjligt kunna starta systemen igen. Systemens komplexitet gör dock att arbetet för att öppna systemen tar tid.

Utbetalning av ersättning 
Utbetalning av ersättning har högsta prioritet att kunna genomföras enligt plan. Av säkerhetsskäl, men också för att skapa tid för våra medlemmar att lämna in sina tidrapporter, kommer dock torsdagens utbetalning att skjutas fram och ske snarast möjligt. På vår hemsida och i sociala medier kommer vi att meddela när Mina Sidor öppnar igen och våra medlemmar kan göra sina tidrapporter. Vi uppmanar våra medlemmar att bevaka informationen här på vår hemsida.